متاورس چیست

Loading

بهترین پروژه‌های متاورسی

اینترنت و گوشی‌های هوشمند نقش مهمی در تغییر درک متعارف از فناوری‌های دیجیتال در دنیای امروز ایفا کرده‌اند. این روزها صحبت‌ها در مورد دنیایی به نام Metaverse در حال اوج گرفتن می‌باشد، و حتی بسیاری از کارشناسان متاورس را به عنوان اینترنت بعدی معرفی کرده اند. اما این ادعا تا چه حد منطقی است که متاورس را به عنوان تکرار اینترنت در نظر بگیریم؟

متاورس یک دنیای مجازی است و می‌توان با استفاده از عینک‌های مخصوص هرگونه تعامل مجازی را در آن تجربه کرد. توسعه‌دهندگان متاورس آواتار‌هایی با استایل و شخصیت‌های متفاوت ایجاد کرده‌اند که با استفاده از هوش مصنوعی کنترل می‌شوند. کاربران می‌توانند از طریق ویدیو‌های تعاملی یا چت کردن با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. این آواتار‌ها با برخورداری از قابلیت‌های هوش مصنوعی پیشرفته حتی می‌توانند در مورد موضوعات پیچیده نیز بحث کنند و با انسان وارد بحثی طولانی و بدون محدودیت شوند.

شما می‌توانید در دنیای متاورس بازی کنید، آیتم‌های دیجیتالی مختلفی را خریداری کرده یا حتی آموزش ببینید؛ حتی می‌توانید با بهره‌مندی از این فناوری جذاب به هر نقطه از جهان به صورت مجازی سفر داشته باشید و از جاذبه‌های گردشگری مورد علاقه خود که دارای وضوح بسیار خوبی هستند، به‌صورت مجازی دیدن کنید.

متاورس دنیای مجازی وصف‌ناپذیری با شگفتی‌های غیرمنتظره و هیجان‌انگیز است که کاربران با حضور در آن می‌توانند ورود به دنیای مجازی سه‌بعدی و زندگی مجازی را به معنای واقعی کلمه تجربه کنند.

تاریخچه متاورس

از اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰، بسیاری از کسانی که در جامعه فناوری هستند، وضعیت آینده‌ی یک پدیده به نام متاورس (Metaverse) را تصور می‌کردند. آن‌ها معتقد بودند که این مفهوم، نه تنها در لایه زیرساختی دنیای دیجیتال، بلکه در بخش فیزیکی و همچنین تمامی خدمات و پلتفرم‌های بالا دستی، انقلابی ایجاد خواهد کرد. اگرچه تعریف چشم انداز کامل متاورس دشوار به نظر می‌رسد، اما در واقع چنین نیست و زمانی که با آن آشنا می‌شوید متوجه می‌شوید که تا چه حد خارق العاده است.

ایده متاورس برای اولین‌بار در سال ۱۹۹۲ در رمان علمی تخیلی نیل استیونسون به نام Snow Crash ابداع شد، جایی که انسان‌ها با استفاده از آواتار‌های قابل برنامه‌ریزی، با یکدیگر و عوامل نرم‌افزاری در یک فضای مجازی سه بعدی که از دنیای واقعی شبیه‌سازی شده است، ارتباط برقرار می‌کنند.

رابطه Metaverse و فیس بوک

اخیراً مارک زاکربرگ مالک فیسبوک، نام این کمپانی را به متا (Meta) تغییر داده است. این موضوع می‌تواند حاکی از آن باشد که این شرکت قرار است حضوری فعال و ویژه در متاورس داشته باشد.

مارک زاکربرگ در حال حاضر روی ایجاد متاورس اجتماعی و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های واقعیت افزوده یا Oculus،  AR و واقعیت مجازی یا VR فیسبوک تمرکز کرده است.

زاکربرگ در مورد امنیت متاورس می‌گوید: «متاورس جانشین اینترنت تلفن همراه است».

به گزارش وبسایت بیت‌کوینیست، از آن زمان، متاورس به یکی از سرفصل‌های اصلی صنعت کریپتو تبدیل شده‌ است. از این رو، ما در این مطلب قصد داریم پنج متاورسی را که در سال ۲۰۲۲ ارزش سرمایه‌گذاری دارند، معرفی کنیم.

۱. ارتا (Ertha)

در حالی که بسیاری از کاربران، دیسنترالند را به عنوان بزرگ‌ترین پروژه متاورسی می‌شناسند، ارتا می‌تواند در ردیف بعدی تصاحب تاج و تخت این حوزه باشد. متاورس ارتا پس از ایجاد سروصداهای زیاد با انتشار توکن خود در اوایل سال جاری، به سرعت مورد توجه قرار گرفت و به یکی از موردانتظارترین بازی‌های متاورسی تبدیل شد.

ارتا یک بازی برای کسب درآمد است که در آن بشر خود را در آستانه انقراض می‌بیند. بازیکنان باید اشتباهات گذشته را با ساختن دنیایی جدید از پایه اصلاح کنند، در کره زمین سفر کنند، زمین‌های درآمدزا را توسعه دهند و کل قاره‌ها را بازسازی کنند.

۲. ویزاردیا (Wizardia)

در ویزاردیا بازیکنان می‌توانند در یک بازی نقش‌آفرینی-جادویی، توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) را برای کسب درآمد جمع‌آوری کنند و با ارتقای شخصیت و تجهیزات خود، به جادوگر نهایی تبدیل شوند.

ویزاردیا با سبک بصری فوق‌العاده خود به بازیکنان اجازه می‌دهد تا در نبردهای بازیکن در برابر محیط (PvE) و بازیکن در برابر بازیکن (PvP) به رقابت بپردازند. در حین مبارزه برای بقا و کشف سحر و جادوهای این جهان، کاربران باید استراتژیک فکر کنند.

انتظار می‌رود که بازی ویزاردیا در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی راه‌اندازی شود.

۳. ایلوویوم (Illuvium)

ایلوویوم یکی دیگر از پروژه‌های متاورسی است که تبلیغات زیادی در مورد آن صورت گرفته است. ایلوویوم یک بازی نقش‌آفرینی است که ترکیب گیم‌پلی جهان باز و مکانیک‌های ضبط به سبک پوکمون، به آن جذابیت زیادی بخشیده است.

در این بازی، بازیکنان برای شکار موجوداتی به نام ایلوویال (Illuvial) در یک دنیای بیگانه سفر می‌کنند. بیش از 100 ایلوویال در این بازی وجود دارد که دارای ویژگی‌ها و توانایی‌های منحصربه‌فرد هستند.

۴. استار اطلس (Star Atlas)

استار اطلس که آینده‌ای دور را به تصویر می‌کشد، یک متاورس بزرگ است که در آن، بازیکنان باید با یکی از سه جناح مختلف کنار بیایند و برای کنترل منابع و قلمرو به رقابت بپردازند.

در این دنیای گسترده علمی-تخیلی، بازیکنان یک سفر حماسی را آغاز می‌کنند که در آن فرصتی برای تأثیرگذاری بر نتیجه نبردها و کسب جوایز واقعی در ازای مشارکت‌های خود خواهند داشت. تیم استار اطلس برای دستیابی به این هدف، فناوری بلاکچین را با مکانیک بازی‌های سنتی مانند مبارزه، ساختن و جنگ‌های صنفی، ترکیب کرده است.

۵. مون متاورس (Moon Metaverse)

مون یکی دیگر از متاورس‌های بسیار هیجان‌انگیز است که با الهام از بازی‌های استراتژیک سنتی مانند Civilization و Age of Empires، امکان کسب درآمد را برای کاربران فراهم می‌کند.

در این بازی، بازیکنان وظیفه دارند با در دست گرفتن کنترل زمین‌های (توکن‌های NFT) درآمدزا، اولین مستعمره قمری را بسازند. هر قطعه زمین قمری که در بازار مون در دسترس است، یک اقتصاد درون‌بازی منحصربه‌فرد دارد که در آن، بازیکنان می‌توانند کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنند، املاک و مستغلات را توسعه دهند و جوامع پر رونقی را ایجاد کنند. در صورت توسعه و مدیریت کارآمد، این زمین‌های قمری پتانسیل ایجاد درآمد قابل‌توجهی را در دنیای واقعی خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *